Jezte potraviny, které vás zahřejí

11.02.2015 11:36

Jak pomoci tělu, aby se vyrovnalo s nástupem chladnějšího počasí ?

 Přechod z teplého letního počasí do chladných podzimních dnů má často za následek nachlazení, chřipky, angíny... Chceme-li mít lepší imunitu a být více odolní - musíme upravit svoji stravu !

Na podzim a v zimě bychom měli ve svém jídelníčku omezit, či vynechat potraviny, které nás ochlazují - jsou to zejména mléčné výrobky. Ty navíc zahleňují plíce a trávící trakt a dokonce silně překyselují !

Prospěšné živé bakterie do svého těla dostaneme prostřednictvím kvašené zeleniny. Pokud budete jíst pravidelně kysané zelí, rychle pocítíte pozitivní změny.
       

 Pomeranče, grepy a další citrusy si zpravidla na podzim přídáváme do svého jídelníčku, abychom do sebe dostali více potřebných vitamínů - ale kladu vám otázku - mají tyto plody vůbec nějaké vitamíny ?

Tyto citrusy a rovněž banány náš imunitní systém velmi ochlazují.
Při vaření potravin užívejte koření, které v chladném počasí zahřeje - Kari, pepř, paprika, zázvor, skořice, ...

Syrová zelenina podle čínské medicíny velmi ochlazuje, je proto lepší ji tepelně upravit a ideálně opět použít koření, které zahřeje.

Nemusíte se vzdát rychlých svačinek v kanceláři v podobě zeleniny. Nakrájejte ji do misky a zalejte horkou vodou - po třech minutách změkne a její chlad se sníží. Přidejte svoje oblíbené koření a rozhodně vám bude chutnat.


Den můžete začít našim termospalujícím bylinným nápojem, který má schopnosti čištění organismu, následně pak vstřebatelnosti živin až k buňkám a současně zkvalitní váš pitný režim hned od rána. Nehledě na vliv na vaši zvýšenou imunitu.


img_6999.jpg  Chceš bý FIT, nech si poradit !

S vašimi stravovacími návyky a jídelníčkem poradím a pomůžu: www.aahubnete.webnode.cz

 

—————

Zpět