Zázvor a hubnutí

11.02.2015 11:15
  
Studia zdraví BERÁNEK                                                   Brno - Vranovice - Břeclav

Motto: "Měníme životy lidí "
 

 Zázvor a jeho účinky na hubnutí

Zázvor je přírodní všelék. Pomůže vám zlepšit imunitu, odstranit zažívací problémy a dokonce i zhubnout.

 

Zázvor a jeho účinky na hubnutí

Zázvor je charakteristický pro svou štiplavou výraznou chuť a obsahuje kromě antioxidantu gingerolu, éterických olejů a zázvorové silice i celou řadu vitamínů a minerálů. Nejúčinnější je ve formě čerstvého oddenku, prodává se ale i ve formě sušeného či mletého koření.


 Zázvor a hubnutí

Pravidelná konzumace zázvoru má významný vliv na hubnutí. Díky své ostré chuti zvyšuje teplotu vašeho těla a tím urychluje metabolismus a podporuje spalování kalorií. Navíc snižuje cholesterol, odvodňuje, podporuje výkonnost a imunitu, takže vaše tělo v dietním režimu podpoří. Pokud jste navíc k redukci jídelníčku přidali i pravidelný pohyb, pomůže vám zázvor od svalových bolestí.

Dietní recepty ze zázvoru

Receptů ze zázvorů je obrovské množství. Můžete ho použít  ve formě koření a přidávat do svých oblíbených pokrmů, ale nejúčinnější bude čerstvý oddenek. Připravil jsem si pro vás několik receptů, které podpoří vaše hubnutí.

Zázvorový čaj

Potřebujete:
horkou vodu, čerstvý zázvor, citrón, med

Kousek zázvoru nakrájejte najemno, zalijte horkou vodou (ideálně 70°C) a nechejte louhovat 10 – 15 minut, poté zázvor vyjměte. Podle chuti přidejte citrón a med a čaj pijte teplý nebo vlažný. Pro zpestření můžete přidat i špetku skořice.

Kuřecí prsa na zázvoru

Potřebujete:
4 kuřecí prsa, čerstvý zázvor, lžičku kari koření, sůl, lžíci olivového oleje

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, nastrouhejte k nim asi dva centimetry zázvoru, přidejte lžičku kari koření, sůl a lžíci oleje. Nechte uležet a maso poté zprudka opečte na troše oleje. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.    
 

Mrkvová polévka se zázvorem

Potřebujete:
1 kg mrkve, 1 l zeleninového vývaru, olivový olej, máslo, čerstvý zázvor

Mrkve ostrouhejte, nakrájejte na kostky a asi 15 minut smažte na olivovém oleji s trochou másla. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte nastrouhaný kousek zázvoru a vařte do změknutí mrkve. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Při podávání můžete ozdobit lžící zakysané smetany

  

 Vyhlašuji akci do konce listopadu - můžete si vyzkoušet Zdravou snídani za velkoobchodní ceny - tedy -25%. Současně ZDARMA nabízím všem, kdo mají zájem, konzultaci stravovacích návyků a vašeho jídelníčku - váš odborný výživový poradce:www.aahubnete.webnode.cz

 


img_6999.jpg Mám pro vás dobrý tip na to, jak se zdravě a hlavně trvalezbavit 20 kg tuků a 20 centimetrů v pase! Když někdo potřebuje dolů jen 5 kg, tak samozřejmě jen 5 kg!
Kontaktujte mě:
Olda Beránek - odborný výživový poradce
tel.: 739 948 691
e-mail: olin.007@email.cz
www.aahubnete.webnode.cz


 

 

—————

Zpět